Hvem er vi?

Et socialpædagogisk opholdssted med mennesket i fokus

Få indsigt i vores pædagogiske tilgang, de fysiske rammer og mød teamet bag.

Pædagogisk indsats

Forza er et fagligt og udviklingsorienteret Socialpædagogiskopholdssted for sårbare unge. Forza har en ambition om at være det foretrukne tilbud for sårbare unge og opholdsstedets samarbejdspartnerne. Forza er et godkendt børne- og ungehjem som opholdssted, § 43, stk. 1, nr. 6, og stk. 3

Forzas målsætning med den pædagogiske indsats er, at drive et socialpædagogisk opholdssted med fokus på at skabe trivsel og udvikling hos den unge. Målet er at give den unge redskaber og selvværd til at kunne mestre et selvstændigt liv, med en minimal indsats i almindelig daglig livsførelse.

De fysiske rammer

Afdelingen er beliggende i det naturskønne Række Mølle v/Skjern. Hovedbygningen er moderniseret, og meget indbydende med lysindfald, stort køkkenalrum, tv-stue som indbyder til både filmaften og brætspil. Derudover en stue på 1 sal, stort gamerrum og 5 rummelige unge værelser samt gode toilet og badeforhold. Hovedbygningen er på 333 m2, fordelt på 2 plan som udstråler af hjemlige rammer

Der er et stort aktivitetsrum med rig mulighed for fysisk udfoldelse med blandt andet bordtennis og bordfodbold. Endvidere er der et mindre køkken i den en ende af huset, som kan blive anvendt til bo-træning samt mulighed for værksted hvor de unge kan være kreative.

Forza har 15000 m2 grund, hvor små oaser indbyder til at de unge kan slappe af og nyde det landlige idyl. På grunden er der tilhørende fodboldbane med mål, som indbyder til fællesaktivitet med resten af huset, ydermere er der bålplads hvor der kan blive lavet mad over åben ild.

Forza er beliggende i landlige omgivelser, med luft omkring ejendommen, men stadig tæt på det mindre lokalsamfund i Række Mølle. Der er en meget kort afstand (2 km) til den lokale skole, klub, sportshaller og gadekær med mulighed for vandsport. I Række Mølle er der gode busforbindelser til Skjern (9 km) og Videbæk.

Værdigrundlag

På Forza tager vores værdigrundlag udgangspunkt i vores pædagogiske metode mentalisering. Forza har taget udgangspunkt i mentaliserings modellen Å.B.E.N.T.

 • Åbenhed
  På Forza vægter vi, at vores unge bliver mødt i deres hverdag af et åbent sind, hvor vi som fagpersoner kigger bag om adfærden hos de unge, og fokuserer på de mentale tilstande der kan ligge til baggrund for adfærden. Åbenheden skal ses i form af, at vi som professionelle er i stand til at lytte uden at dømme, afholde os fra kritik og afstå fra at forudindtage, hvad vores unge føler.
 • Balance
  Vi arbejder på Forza på, at skabe balance hos vores unge, da vi har forståelse for, at indre balance spiller en væsentlig rolle i forhold til trivsel og udvikling. På Forza vægter vi ligeledes, at også personalet er i balance så de unge kan spejle sig i et roligt nervesystem. Det er blandt andet gennem dialog og refleksion med de unge, at vi ønsker at opnå balance de steder hvor ubalancen hos den enkelte findes.
 • Empati
  På Forza vil vi møde vores unge med empati, ved at vi sætter et stort stykke arbejde i at forstå vores unges behov og følelser, og vi som fagpersoner kan se bag om adfærden hos den enkelte, og derved stadig møde denne på en omsorgsfuld måde i samspillet, når livet er svært. Forza ser empati som en central del, når vi som fagpersoner skal varetage rollen som omsorgspersoner for vores unge. Vi ved, at mødes de unge af empati oplever de i mange tilfælde, at den følelsesmæssige reaktion stilner af på en helende og forløsende måde.
 • Nysgerrighed
  På Forza har vi nysgerrighed som en værdi og som et redskab til, at lære nyt om både vores unge og om os selv. Som fagpersoner er vi nysgerrige på de unges sind og adfærd, vi er ikke bange for at spørge ind til mentale tilstande, på en omsorgsfuld og respektfuld måde i samspillet med vores unge. Vi sætter værdi i at være nysgerrige på det vi ser, og spørge ind til, og snakke om det vi ser i stedet for at drage konklusioner.
 • Tålmodighed
  På Forza har vi forståelse for at enhver udviklingsproces hos de unge er individuel, og tager den tid det tager. Forza har derfor ikke intentioner om at fremskynde eller forcere en igangværende proces. Vi på Forza går ind for at fejre de små succeser, og ser dem som små sejre i opbygningen af selvtillid og selvværd hos den enkelt ung, som i sidste ende er essentiel i den personlige udviklingsproces, der skal skabe den selvstændighed og evne til at mestre eget liv, som er målet med et ophold på Forza.

Se filmen om os

Det gode samarbejde med mennesket i fokus